Teknik Sebenar Pemasaran FB

Mengapa perlu memasarkan produk melalui Facebook? Itulah persoalan yang sering ditanya oleh ramai orang yang masih belum yakin atau tidak pasti tentang peluang meraih keuntungan berlipatkali ganda dan lumayan dari perniagaan menerusi laman web Facebook. Hanya yang terlontar dari mulut mereka ialah, “Facebook hanya membuang masa. Ia sebuah laman web sosial yang hanya digunakan sebagai medium untuk menghubungi kaum keluarga atau rakan-rakan lama yang telah lama tak berjumpa”.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, populariti Facebook telah melonjak naik dengan begitu agresif sekali dari sebuah laman web untuk pelajar-pelajar kolej dan universiti di Amerika Syarikat sehingga bertukar menjadi sebuah gergasi laman web sosial terkemuka dunia, malah mampu menandingi syarikat-syarikat multi-million seperti Google, Yahoo dan Microsoft berdasarkan kepada jumlah pengguna dan pengunjung yang melawati laman web tersebut.

Bahkan jumlah masa terkumpul pelawat seluruh dunia menghabiskan masa mengunjungi laman web Facebook menjangkau sehingga 6 billion minit sehari, iaitu 2 kali ganda lebih banyak daripada jumlah masa yang digunakan oleh pelawat yang mengunjungi laman enjin carian Google.

Hari ini sudah lebih 500 juta pengguna internet diseluruh dunia yang pada bila-bila masa sahaja bersedia untuk melakukan pembelian secara online untuk pelbagai produk yang mereka inginkan. Malah yang lebih menakjubkan ialah separuh daripada jumlah pengguna tersebut memiliki akaun Facebook. Jumlah ini akan meningkat dari setahun ke setahun seiringan dengan kemudahan dan features menarik yang disediakan oleh pihak Facebook bagi menarik lebih ramai untuk membuka akaun di Facebook.

Tidak kurangnya juga pengguna-pengguna internet di Malaysia. Pengguna Facebook di Malaysia kini telah menjangkau sehingga 11 juta orang, dan 80% daripada angka tersebut merupakan pengguna yang berumur lingkungan 18-64 tahun, iaitu 8.8 juta orang pengguna dewasa. Mengapa saya tertarik dengan statistik pengguna dewasa? Kerana golongan ini yang merupakan kumpulan yang mempunyai kuasa beli yang tinggi.

Mengapa tidak mengeksploitasikan peluang ini untuk membuat pemasaran di Facebook? Tidak kira samada anda mempunyai perniagaan sendiri, atau anda memperoleh komisyen dari hasil jualan produk orang lain, Facebook merupakan satu tempat yang paling popular dan mudah untuk anda melakukan pemasaran. Dari perniagaan tudung, kad top-up prepaid, buku, pakaian dewasa dan kanak-kanak, sehinggalah kepada menjual kereta dan rumah, boleh dipasarkan di Facebook. Ingat! Angka 8 juta ini akan meningkat dari tahun ke tahun. Peluang terbuka luas.

Namun, pemasaran di Facebook juga mempunyai seninya yang tersendiri. Bukan dengan begitu mudah sahaja orang akan membeli produk dari kita. Seseorang perlu juga tahu teknik-teknik sebenar dan betul untuk memasarkan produk di Facebook.

Anda boleh mempelajarinya secara percuma dan secara online sahaja. Tidak perlu bersusah payah pergi ke seminar-seminar berbayar. Anda boleh mengikutinya dengan melayari teknikfb.com/hop.php?ref=wangsegera

Disana, isikan nama dan email anda dalam borang yang disediakan, seterusnya anda akan menerima siri video dan email yang akan mengajar anda bagaimana untuk melakukan pemasaran yang betul di Facebook serta mampu meningkatkan jualan sehingga 300% dalam tempoh 10 hari.

Daftar sekarang di teknikfb.com/hop.php?ref=wangsegera

Comments

comments