Program derma sesama kita yang sangat ohsem. Pulang modal tak sampai 24jam.

Mungkin kerana gelaran anda, atau pangkat, darjat, keturunan, gaya hidup atau pakaian anda membuatkan anda rasa anda tidak layak menerima derma. Samada anda benar-benar mampu atau menipu diri sendiri, tak kira siapa anda sebenarnya layak mendapat derma jika anda memerlukan bantuan.

Tiada apa yang perlu dimalukan dalam hal meminta derma. Anda bukannya mengemis, meminta sedekah ditepi jalan, tetapi sekadar meminta pertolongan kepada sesiapa yang sudi menolong. Cuma mungkin dengan gaya dan cara yang tidak betul, bantuan yang anda minta mungkin akan disalah tafsir.

Anda mungkin dianggap menipu atau mengambil kesempatan di atas masalah orang lain. Laporan ini membongkar satu teknik bagaimana anda boleh mengumpul derma dengan cara yang sihat dan tidak memudaratkan orang lain malah membantu orang yang merderma anda.

CharityID merupakan sebuah sistem yang berkonsepkan derma P2P (Peer-to Peer) menghubungkan antara penderma dan penerima derma secara terus tanpa sebarang orang tengah. Fungsi sistem adalah sebagai medium hebahan dan penyusun struktur penderma serta sebagai satu applikasi yang mewajibkan semua ahli mengesahkan maklumat terutamanya no telefon supaya menjamin persekitaran rangkaian yang sihat dan telus.

Tujuan CharityID ditubuhkan adalah untuk mewujudkan satu rangkaian penderma yang saling membantu antara satu sama lain dalam masa yang sama membantu orang lain yang memerlukan . CharityID direka untuk membantu mereka yang betul-betul membantu orang lain dan lebih banyak anda bantu maka lebih ramai orang yang akan membantu anda.

Anda boleh daftar percuma dahulu melalui link ini >>> www.charityid.com/pelan-derma/abang49

Comments

comments


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.