Perkhidmatan Kereta Sewa Airport Kota Bharu Kelantan

Kereta Sewa Airport Kota Bharu Kelantan

Airport Sultan Ismail Petra yang terletak di Pengkalan Chepa, daerah Kota Bharu Kelantan ditubuhkan pada Tahun 1980.
Pada Tahun 2002 telah ditambah baik dengan mewujudkan ruang dan bangunan baru bersebelahan airport lama.

Saban tahun Negeri Kelantan menerima semakin ramai pelancong dan tetamu yang berkunjung ke Negeri Che Siti Wan Kembang ini.
Antara faktor yang mempengaruhi ramai yang berminat untuk menggunakan ruang udara untuk berkunjung ke Kelantan adalah diantara kerana ;

1. Kedudukan yang jauh dari Ibu Kota menjadikan ramai yang lebih suka memilih kapal terbang daripada memandu kenderaan sendiri.

2. Faktor jalan raya yang tiada ‘highway’ dan jalan biasa yang kurang penyelenggaraan boleh menyebabkan perjalanan mengambil masa yang panjang
sekaligus kapal terbang menjadi pilihan utama bagi yang ingin berkunjung ke Kelantan.

3. Promosi dari syarikat-syarikat penerbangan tambang murah seperti Air Asia, Malindo Air, Fire Fly bagi sesiapa yang membuat tempahan awal. Jangan terkejut jika ada yang mendapat
tiket penerbangan lebih murah berbanding menaiki bas. Malah ada syarikat yang menawarkan tiket percuma dan anda hanya perlu membayar caj tax sahaja. Anda ada sebab lain dari memilih perjalanan yang memakan masa 1 jam dengan harga yang lebih murah dari 7jam perjalanan??

4. Menjadi hub penghubung bagi pelancong warga asing yang ingin ke Pulau Perhentian. Mereka memilih Kota Bharu kerana jarak untuk ke Kuala Besut lebih dekat berbanding jika dari Airport Kuala Terengganu. Tidak hairanlah anda boleh melihat ramai foreigner atau ‘mat salleh’ di airport Kota Bharu :’D

5. Anak jati Kelantan yang banyak bekerja di luar. Jadi jika mereka pulang ke kampung hanya sekadar ingin ziarah ibu ayah dalam masa sekejap(weekend), kapal terbang lebih menjadi pilihan daripada terpaksa memulas stereng dan berpenat lelah memandu 7 jam!.

6. Sangat jimat jika yang membuat tempahan dan perancangan awal untuk sepanjang perjalanan di Kelantan.

Jadi dengan faktor-faktor seperti diatas menjadikan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra adalah antara Lapangan Terbang domestik yang tersibuk di Malaysia dengan kungjungan sekitar 48 penerbangan sehari.
Kami di Syarikat Kereta Sewa Murah Kota Bharu mengambil inisiatif ini untuk menjadi pembekal kereta sewa utama kepada anda yang ingin berkunjung ke Kelantan.

Syarikat kami menawarkan pakej-pakej sewaan yang sangat murah & menarik. Dengan harga termurah kami bermula dengan Rm70 sehari anda sudah boleh menyewa dari syarikat kereta sewa murah Kota Bharu.
Sebarang pertanyaan, tempahan boleh lah terus melalui talian tempahan kami di +60145110319 (MOHD)

www.keretasewamurahkotabharu.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.